Cookiepolicy

Cookiepolicy

la bocca

Cookies

Vad är en cookie?

En cookie är en liten textbaserad datafil som en webbserver ber om att få spara i din webbläsare. Genom att innehållet i cookien i allmänhet skickas tillbaka med varje förfrågan till den aktuella webbplatsen är det möjligt för servern att hålla reda på besökarens preferenser, beteende eller identitet (i den mån den är känd). Cookies fungerar som ett ID och gör att hemsidan fungerar på bästa möjliga sätt.

Olika typer av cookies

Det finns tre typer av cookies och samtliga används på La boccas hemsida.

Den ena typen, som kallas för Permanent Cookie, sparar en fil som ligger kvar på besökarens dator. Den används till exempel för att du ska förbli inloggad trots att du byter sida, att en produkt du lagt i varukorgen ska finnas kvar under din session och att webbplatsen kommer ihåg om du sagt ja eller nej till någon form av cookie tidigare.

Den andra typen kallas Session Cookie. Under tiden en besökare är inne på en webbsida, lagras den temporärt i minnet i besökarens dator. Session Cookies försvinner när du stänger din webbläsare.

På La boccas webbplats används också så kallade tredjepartscookies. Syftet med tredjepartscookies är oftast att sammanställa statistik om besökarnas surfvanor eller att skaffa underlag för riktad marknadsföring på andra webbplatser t.ex. via digitala annonsnätverk. För tredjepartscookies är La bocca inte personuppgiftsansvarig.

Om du inte vill ta emot cookies kan du i din webbläsare ändra inställningar för cookies, och du kan även spärra cookies. Se rubriken ”Ändra inställningar för cookies” längre ner på sidan. Observera att om du spärrar cookies kan det innebära att vissa tjänster inte kan användas eller att webbplatsen inte fungerar korrekt i alla avseenden.

Hur används cookies på La boccas hemsida?

Cookies används för att ge dig en personlig upplevelse på vår hemsida och för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt.

La bocca använder cookies för att förbättra upplevelsen på hemsidan på följande sätt:

  • Kontrollerar hur webbplatsen används genom att kolla på trafikmönster. Vi kan därigenom utforma sidan för att ge dig som användare bästa upplevelse
  • Anpassar våra tjänster så att du bara får reklam som är relevant för dig
  • Samlar in och analyserar beteendedata baserat på användning av webbplats och tjänster i syfte att förbättra användarupplevelsen och även möjliggöra individanpassad kommunikation och budskap till användaren

Cookies och behandling av personuppgifter

När du besöker labocca.se samlas personuppgifter in via cookies för olika ändamål och då regleras dessa behandlingar av EU:s dataskyddsförordning GDPR och den svenska Dataskyddslagen. För mer information om behandling av personuppgifter läs vår personuppgiftspolicy.

Om intressebaserad annonsering

Den europeiska Interactive Digital Advertising Alliance (EDAA) är en ideell organisation som ansvarar för självreglering för Online Behavioural Advertising (OBA) eller på svenska Intressebaserad annonsering i hela Europa.

EDAA har tagit fram webbplatsen Your Online Choices (texten är på svenska) som ger dig en utförlig förklaring av hur intressebaserad annonsering fungerar och dina valmöjligheter. Du ges också möjlighet att avaktivera intressebaserad annonsering.

Ändra inställningar för cookies

Använd länkarna nedan för att läsa mer om hur du ändrar inställningarna för cookies:

Inställningar för cookies i Internet Explorer

Inställningar för cookies i Firefox

Inställningar för cookies i Chrome

Inställningar för cookies i Microsoft Edge

Inställningar för cookies i Safari

Inställningar för cookies i Opera

Cookies på La bocca

Domän Beskrivning
Labocca Webbplats funktionalitet
FS data Driftövervakning
Google Analytics Beteende-data
Facebook Riktad annonsering

Detaljerad beskrivning av cookies på labocca-domänen

Cookie Beskrivning Lagringstid 
”accepted cookie” Cookie-status på kund 365 dagar

 

la bocca